2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Viešpačiai ir musulmonas




Viešpats Jagannath'a yra labai populiarus čia. Skirtingų kaimų gyventojų Jis yra laikomas labai galinga Dievybe, netgi musulmonai kartais garbina Jį. Snan-yatros metu jie atneša savo aukas Viešpačiui Jagannath'ai. Tą dieną vyksta didelė šventė. Taigi, visi atneša pieno ir valgių pasiūlyti Viešpačiui Jagannath'ai. 

Kartą Snan-yatros metu, tai buvo maždaug 15 metų atgal, atėjo ir du rikšų vairuotojai. Vienas riškos vairuotojas pasiėmė šiek tiek kičerio (ryžių ir žirnių košė) prasado (Dievui paaukotas maistas) ir šiek tiek paėmė savo draugui, kuris buvo musulmonas ir nenorėjo užeiti į vidų. 

Rikšos vairuotojas sako savo musulmonui draugui: "Aš tau vis tiek atnešiau šiek tiek prasado", bet draugas numetė maistą ant žemės ir pasakė: "Mes nevalgome šitų dalykų". 

Tą naktį musulmonas susapnavo kaip Viešpats Balarama sėdi ant jo, spaudžia jį ir muša. Musulmonas labai išsigando. Subhadra taip pat buvo sapne. Ji juokėsi ir sakė: "Nužudyk jį, nužudyk jį!". Ir Viešpats jagannath'a taip pat juokėsi. 

Kitą dieną šis musulmonas atėjo labai nuolankus pas Dievybes, pagarbino Viešpatį Jagannath'ą ir paprašė šiek tiek kičerio maha-prasado. Bet nieko nebebuvo likę. "Bet gal nors truputėlis liko?"- musulmonas ėmė maldauti. Tad pudžiaris nuėjo paieškoti puoduose, rado ir musulmonas laimingas paėmė tai.

http://www.iskcondesiretree.net/profiles/blogs/pastimes-of-lord-jagannath

0 Komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis